undefined

Populære søk

  Newport Collection
  Courchevel | Newport Travel Guide
  LUKSURIØSE SKISTEDER

  COURCHEVEL GUIDE 

  Newport Reiseguide 

  VINTERLUKSUS

  Eksklusive Courchevel

  I det franske departementet Savoie i Sørøst-Frankrike finner vi det ultra-luksuriøse skistedet Courchevel 1850. Courchevel er et av de mest eksklusive skistedene i verden, og stedet tiltrekker seg alt fra kremen av jetsettet til kongelige og andre kjendiser. Her kan du nyte det gode livet i femstjerners hoteller, koselige hytter og luksuriøse butikker.

  WORLD´S GREATEST

  Verdens største skisystem

  Courchevel 1850 omtales ofte som skihovedstaden i Trois Vallées sørøst i Frankrike, som er det største sammenhengende skiområdet i verden. Her er det over 600 km med spektakulære bakker og 200 skiheiser. Courchevel refererer til landsbyene Courchevel 1300 (Le Praz), Courchevel 1550 (den opprinnelige Courchevel), Courchevel 1650 (Moriond) og Courchevel 1850, som har fått navn etter hvor mange meter de ligger over havet. Navnene ble valgt av markedsmessige årsaker for å konkurrere med erkekonkurrenten, feriestedet Val d'Isere.

  CELEBS FAVORITE

  Kjendis-tett destinasjon

  Courchevel er et populært reisemål for kjendiser som elsker snø. Herr og fru Beckham har blitt sett her, det samme har skuespillerne Gerard Depardieu, George Clooney og Ewan McGregor. Sannsynligvis aldri sammen, da ville sladderpressen ha gått amok! Lionel Richie sies også å være fast gjest i Courchevel. I tillegg går ryktet om at komponisten Jean Michel Jarre liker stedet så godt at han kjøpte et hus her.

  FAMOUS ALTIPORT

  Utfordrende rullebane

  Midt i Courchevels skianlegg ligger Altiport Courchevel LFLJ. Dette er arketypen på en altiport. Nemlig en flyplass for fly og helikoptre, som ligger i et høyt fjell og har en skrånende rullebane. Altiport Courchevel har en ekstrem kort rullebane på 37 meter og en skråning på 18,6 prosent, noe som gjør den til en av de vanskeligste å lande på i verden. Rullebanen er også kjent fra åpningsscenen i Bond-filmen Tomorrow Never Dies fra 1997. Siden rullebanen ikke har hjelpebelysning, er det nesten umulig å lande der hvis det er tåke eller lave skyer. I dag brukes altiporten hovedsakelig av mindre private jetfly og helikoptre.

  LUKSUSLIV

  AMAN LE MÉLÉZIN

  5 STAR HOTEL

  Aman Le Mélézin

  Aman Le Mélézin er et imponerende 5-stjernershotell som tilbyr skikjøring i verdensklasse direkte fra hotellet. Hotellet ligger i de praktfulle Bellecôte-løypene i Courchevel 1850 med rom og suiter i chalet-stil og en eksklusiv atmosfære.

  5 STAR HOTEL

  L'Apogée

  L'Apogée er et mesterverk av et hotell som er en del av den eksklusive Oetker Collection. En dyrebar perle som tilbyr det fineste innen tradisjonell europeisk gjestfrihet og leverer det aller beste i alt fra design og gastronomi til spa og kultur.

  LUKSURIØS SERVERING

  BAUMANIÈRE 1850

  DINNER WITH A VIEW

  Baumanière 1850

  Courchevel 1850 regnes som skistedet med flest Michelin-restauranter. Baumanière 1850 er en av dem. Med inspirasjon fra middelhavet tilbyr restauranten noen av de fineste ingrediensene i regionen, men også en helt fantastisk fjellutsikt.

  HAUTE CUISINE

  Le 1947

  Le 1947 er den eneste restauranten i Courchevel som har oppnådd tre Michelin-stjerner. Her legges det stor vekt på finesse og estetikk, og du kan alltid forvente en kreativ og leken tolkning av sesongens råvarer. Le 1947 er drømmeaktig dekorert av den berømte franske designeren Sybille de Margerie.

  FESTMAT

  CAP HORN

  SUN-DRENCHED

  Cap Horn

  Cap Horn er den eldste fjellrestauranten i Courchevel 1850. Med sin beliggenhet høyt oppe på fjelltoppen, en fantastisk sørvendt terrasse, innredning med detaljer fra verdens oppdagelsesreisende og raffinert gastronomi, har Cap Horn alt du trenger for alt fra et festmåltid til en solfylt lunsj.

  Slik kommer du hit

  Flyplassen i Courchevel er det få forunt å bruke, fordi det du må ha et helikopter eller privatfly for å lande. De fleste foretrekker å bestille flybillett til Genève eller Lyon. Både fra Genève og Lyon tar det omtrent to timer. Hvis du ankommer med tog, for eksempel fra Nice eller Paris, går du av på Moûtiers Salins, som ligger ca 30 minutter fra Courchevel.