Hvordan rengjøre puter til utemøbler?
February 15th, 2024 - By Niclas Olsson

Hvordan rengjøre puter til utemøbler?

Puter og puter tilfører mykhet og stil til utemøbler, men når de utsettes for elementene, kan disse myke aksentene bli utsatt for betydelig slitasje.

Stoffet kan tiltrekke seg smuss, rusk, mugg, tresaft, fugleskitt og andre flekker fra utendørs bruk.

Derfor er det essensielt å kjenne til riktig metode for å rengjøre utendørs puter og puter, slik at sittegruppen forblir frisk og behagelig.

Det anbefales å planlegge å vaske utemøblene og putene før du lagrer dem for sesongen, eller hyppigere hvis det oppstår flekker.

Avhengig av hvor de er lagret, kan det også være lurt å rengjøre utendørs puter og puter før du tar dem i bruk for første gang hvert år.

Følg trinnene nedenfor for å oppnå best mulig rengjøring av utendørs puter, inkludert fjerning av vanlige flekker som mugg fra utendørs stoffer.

Dette trenger du

  • Vaskemaskin

  • Mildt vaskemiddel

  • Sprayflaske

  • Vanish Oxi-action eller lignende produkt

  • Utendørs stoffbeskytter

  • Hageslange

  • Myk børste

  • Klut

  • Håndklær

Rengjør putene trinn for trinn

  1. For en enkel rengjøring anbefales det å fjerne putetrekkene og legge dem i vaskemaskinen. Dette bør gjøres minst en gang i året, på en lav syklus med et mildt rengjøringsmiddel. Det er viktig å unngå å vaske den indre delen av skumputen, da dette kan føre til mugg og muggoppbygging. Når vaskesyklusen er fullført, forsikre deg om at putetrekkene er fullstendig tørre før du setter dem på den indre delen av skummet. Bruk av radiator eller lufting anbefales.

  2. Dersom putetrekkene ikke kan fjernes, kan du lage en løsning med varmt såpevann og mildt vaskemiddel. Bruk en myk børste for å skrubbe løsningen inn i puten og tørk deretter av med en myk, fuktig klut. Etterpå kan puten presses mellom to håndklær for å fjerne overflødig vann. Det er viktig å forsikre seg om at putene er helt tørre ved å la dem lufttørke i solen (hvis mulig) eller ved å legge dem i et lufteskap i noen timer.

  3. For grundig rengjøring anbefales det å bløtlegge putetrekkene. Lag en løsning med lik mengde oppvaskmiddel og Vanish Oxi action pulver med en liter varmt vann. Hell blandingen i en sprayflaske og påfør rikelig på putetrekkene, spesielt på områder med hardt smuss.

  4. La løsningen virke i 15 til 35 minutter, men unngå at den tørker. Om nødvendig, spray på nytt. Etter at tiden er gått, bruk hageslangen for å spyle bort rengjøringsløsningen og smuss. Det skal enkelt skylles bort. Deretter kan du gjenta trinn 1 for enkel rengjøring, som beskrevet tidligere, for å sikre at putene forblir i god stand.

  5. For å forhindre oppbygging av smuss på lang sikt, anbefales det å bruke en utendørs stoffbeskytter som danner en beskyttende barriere. Dette vil også gjøre det enklere å rengjøre putene i fremtiden.

FAQ

Hvordan bør jeg rengjøre utemøblene mine?

For å rengjøre utemøbler, kan du bruke en mild såpevannsløsning og en myk børste. Unngå sterke kjemikalier, da de kan skade materialene. Skyll grundig med vann etter rengjøring.

Hvordan kan jeg rense putene mine på en effektiv måte?

For å rengjøre puter, fjern putetrekkene og vask dem i maskin med en mild såpe på lav syklus. Håndvask eller bruk en myk børste og mildt såpevann for å rengjøre selve putene. La dem tørke grundig før du setter på trekkene igjen.

Er det trygt å vaske hageputer i vaskemaskinen?

Ja, hageputer med avtagbare trekk kan vanligvis vaskes i vaskemaskin. Bruk en mild såpe og velg en skånsom syklus med kaldt vann. Sørg for å lese vaskeanvisningen på putetrekkene før du vasker dem i maskinen.

Niclas Olsson

Niclas Olsson

Niclas en auktoritet inom heminredning och produktkunskap - en sann visionär som förenar estetik och funktion på ett unikt sätt. Hans förmåga att kombinera olika stilar och skapa harmoni har gjort honom till en eftertraktad rådgivare. Med magnetisk närvaro och gedigen kunskap inspirerar han andra att skapa vackra och funktionella hem. Hans expertis sträcker sig över olika projekt, och hans råd ses som guldstandard inom branschen.