Utemøbler i ulike materialer - Hva bør du velge
March 4th, 2024 - By Niclas Olsson

Utemøbler i ulike materialer - Hva bør du velge?

Når du skal investere i utemøbler, er det flere faktorer du bør vurdere for å sikre at valget ditt passer perfekt til dine behov. Materialvalg spiller en avgjørende rolle, og her ser vi nærmere på hva du bør tenke på når du velger utemøbler.

Hva vil du bruke dem til?

Før du velger utemøbler, er det viktig å vurdere bruksområdet. Skal møblene brukes til avslapning, spising eller underholdning?

Om det er en loungegruppe for avslappende sommerkvelder eller et spisebord for utendørsmiddager, vil formålet påvirke materialvalget.

Hvor mye plass har du i hagen?

Gjør en grundig vurdering av tilgjengelig plass i hagen din. Små balkonger kan dra nytte av brettbare eller modulære møbler, mens større hager kan romme komplette spisesett eller solsenger.

Riktig dimensjonering av møblene i forhold til tilgjengelig plass vil skape en harmonisk atmosfære.

Hvor vil møblene stå?

Plasseringen av utemøblene påvirker hvilket materiale som er mest egnet. Om møblene er eksponert for vær og vind, kan værbestandige materialer som aluminium eller polyrotting være ideelle.

For møbler plassert under et tak eller i et inngjerdet område, kan tre være et estetisk tiltalende valg.

Materialvalg - Riktige hagemøbler

  • Aluminium: Aluminiumsmøbler er lette, vedlikeholdsfrie og motstandsdyktige mot værpåkjenninger. Pulverlakkering gir et beskyttende lag og ulike fargealternativer.

  • Tre: Tre gir en naturlig og varm følelse. Teak er kjent for sin værbestandighet, mens annet tre krever jevnlig vedlikehold.

  • Polyrotting: Kunstrotting er værbestandig og krever minimalt vedlikehold. Perfekt for de som ønsker en rottinglook uten bekymringene knyttet til naturlig rotting.

  • Stål: Stål gir soliditet og moderne estetikk. Forhindre rust ved å velge stål med pulverlakkert finish.

Velge utemøbler handler ikke bare om estetikk, men også om funksjonalitet og holdbarhet.

Tenk nøye gjennom bruksområdet, tilgjengelig plass og plassering for å finne det ideelle materialet som passer din utendørs livsstil. Utforsk ulike kombinasjoner og skap et uterom som er både funksjonelt og vakkert.

Kan rotting stå ute om vinteren?

Ja, rottingmøbler kan stå ute om vinteren, spesielt hvis de er laget av kunstrotting eller har vært behandlet for å være værbestandige.

Kunstrotting er motstandsdyktig mot fuktighet og temperatursvingninger, og krever minimalt vedlikehold.

For naturlig rotting anbefales det å beskytte møblene med et møbeltrekk eller oppbevare dem på et beskyttet sted i vintersesongen for å forlenge levetiden.

Kan teak stå ute hele året?

Ja, teakmøbler er kjent for å være svært værbestandige og kan stå ute hele året. Teak har naturlige oljer som gir motstand mot fuktighet, råte og skadedyr.

Over tid vil teak få en vakker grå patina, men dette påvirker ikke kvaliteten eller holdbarheten.

Du kan velge å behandle teakmøbler med olje for å bevare den naturlige fargen, eller la dem utvikle den naturlige patinaen for en rustikk estetikk.

 

Niclas Olsson

Niclas Olsson

Niclas en auktoritet inom heminredning och produktkunskap - en sann visionär som förenar estetik och funktion på ett unikt sätt. Hans förmåga att kombinera olika stilar och skapa harmoni har gjort honom till en eftertraktad rådgivare. Med magnetisk närvaro och gedigen kunskap inspirerar han andra att skapa vackra och funktionella hem. Hans expertis sträcker sig över olika projekt, och hans råd ses som guldstandard inom branschen.