Kan kunstige planter leve utendørs?
February 16th, 2024 - By Niclas Olsson

Kan kunstige planter leve utendørs?

Når tankene vandrer gjennom hjemmedesign, ser du sikkert for deg de varme stueøyeblikkene og den elegante kjøkkeninnredningen.

Men hva med naturen? Uansett om du har en stor hage eller en koselig balkong, gir utendørsdekorasjon deg sjansen til å maksimere ditt hjem og omfavne naturen fullt ut.

Men, hva med våre trofaste kunstige planter? De er delikate sjeler, spesielt under voldsomme værhendelser. Å beskytte våre faux venner er nøkkelen – flytt dem til et trygt sted eller gi dem ekstra støtte om nødvendig.

Kan kunstige planter stå ute?

Hvis du elsker følelsen av grønne omgivelser, men din tommel er mer brun enn grønn, har du sannsynligvis tatt i bruk noen kunstige planter innendørs.

Men hva med uteplassen din? Jo, falske planter kan faktisk trives utendørs, så lenge de er bygget for å tåle vær og vind.

La de myke stoffplantene få skinne innendørs og sats heller på kunstige planter som står stødig i all slags vær – spesielt de laget med UV-beskyttede materialer.

Valg av den perfekte planten

Nøkkelen er å velge rett plante fra starten av. En kunstig utendørsplante bør generelt være UV-beskyttet og designet for å møte normale værforhold.

Hvis du tar en innendørs plante ut, sørg for å gi den en trygg tilflukt og unngå langvarig direkte sollys.

UV-spray dilemmaet

Noen tilbyr UV-beskyttelsessprayer for å styrke løvet. Vi har ikke testet disse sprayene ennå, så vi kan ikke gi dem en offisiell stempel.

Hovedproblemet ligger i at det kan være utfordrende å dekke hver millimeter av planten, og en glipp kan føre til rask nedbrytning.

Drenering er nøkkelen

Når du gir ditt kunstige grønne et nytt hjem, sørg for at vannet har en vei ut. De fleste utendørspotter har allerede praktiske dreneringshull, så bruk dem!

Det er som å gi planten din sin egen nødutgang - sterkt anbefalt for en lykkelig og sunn faux flora.

Hvis din falske plante finner sitt hjem i bakken, legg til noen steiner eller sand for å hjelpe vannet med å finne veien ut. Drenering er som yoga for plantene dine - det holder dem avslappet og lykkelige.

Værberedt fauxen

Norge kan servere oss litt ekstremvær nå og da. Selv om dine kunstige planter er laget for å tåle det meste, kan det være lurt å ta noen ekstra skritt for å beskytte dem.

Stormer

Sterk vind og kraftig regn kan utfordre dine kunstige planter. Hvis det regner mye på kort tid, kan bakken bli vannfylt. En midlertidig fuktig stamme er ikke noe problem; den tørker ut når solen kommer tilbake.

Men kombiner det med sterk vind, og du risikerer å få en våt stamme som er mer utsatt for brudd. Flytt plantene ut av fare, eller forsterk dem med støtter.

Hetebølger

Når solen steker, kan UV-strålene redusere levetiden til dine kunstige planter. Spesielt utsatte er fargerike produkter som hengende kurver og vindusbokser.

Flytt dem til et skyggefullt sted eller gi dem midlertidig beskyttelse for å holde dem kule og strålende.

Å ta vare på dine kunstige planter er som å ta vare på venner - litt omsorg og planlegging går langt. Så gi dem kjærlighet, selv når været er litt uforutsigbart!

Niclas Olsson

Niclas Olsson

Niclas en auktoritet inom heminredning och produktkunskap - en sann visionär som förenar estetik och funktion på ett unikt sätt. Hans förmåga att kombinera olika stilar och skapa harmoni har gjort honom till en eftertraktad rådgivare. Med magnetisk närvaro och gedigen kunskap inspirerar han andra att skapa vackra och funktionella hem. Hans expertis sträcker sig över olika projekt, och hans råd ses som guldstandard inom branschen.