Hvordan velge den beste lenestolen for deg?
February 16th, 2024 - By Niclas Olsson

Hvordan velge den beste lenestolen for deg?

Ingenting kan måle seg med følelsen av å synke ned i en trøstende og koselig lenestol. En lenestol karakteriseres som en liten enseters stol med armlener og sidestøtter, men her på Newport er en lenestol så mye mer enn det.

Med ulike stiler tilgjengelige, oppdag vår koselige lenestolkjøpsguide for å hjelpe deg med å finne den perfekte passformen. Vi tror virkelig at det ikke finnes "one size fits all" når det kommer til den perfekte lenestolen.

Hvorfor kjøpe en lenestol?

Det første spørsmålet du bør stille deg selv er: Hvorfor føler jeg at jeg trenger å kjøpe en lenestol? Vel, la oss fortelle deg:

Spesielt hvis du lider av ryggsmerter, er lenestoler et flott alternativ siden de gir overlegen korsryggstøtte, noe som er flott hvis du bruker mye tid på å sitte ned.

Ikke bare er lenestoler ekstremt komfortable, de er også en fin måte å legge til en pop av personlighet eller utfylle din eksisterende estetikk for et sammenhengende utseende.

Spesielt hvis du har mindre plass, kommer lenestoler i forskjellige former og størrelser, slik at du kan finne en som passer perfekt til rommet ditt.

Ting å tenke på når du leter etter den beste lenestolen

Enten du leter etter en liten, komfortabel lenestol eller den beste lenestolen for ryggsmerter – det er ting du bør vurdere, inkludert:

1. Stil

Hvilket stoff og farge vil du ha? Hvilken lenestolstil passer best til boarealet ditt?

2. Komfort

Dette bør være en hovedprioritet, spesielt hvis du skal sitte i stolen over lengre tid. Er stolen komfortabel? Er den laget av kvalitetsmaterialer?

3. Størrelse

Pass på at du velger en størrelse som passer både kroppen din og plassen du har i stua. Kan du slappe av komfortabelt?

4. Formål

Trenger du en lenestol med høy rygg for vondt i ryggen? Trenger du solide armlener for å lette å sitte ned og reise deg?

Hvordan måle for din lenestol

Når du velger en lenestol, er det viktig at du vet hvor mye plass du har tilgjengelig. Derfor anbefaler vi alltid å ta målinger før du legger inn bestillingen. Slik måler du rommet ditt på best mulig måte:

Topp tips: Bruk maskeringstape eller avispapir for å kartlegge lenestolen på gulvet. Dette vil vise om det er nok plass for den.

  1. Rydd området der du ønsker at din nye lenestol skal stå. Mål lengden, bredden, dybden og høyden på rommet.

  2. Husk å ta hensyn til eventuelle arkitektoniske trekk, hyller eller belysning.

  3. Når du har tatt disse målingene, er det på tide å velge den beste lenestolen for ditt rom. Andre viktige ting å vurdere er høyden på stolenes ryggstøtte og om du ønsker armlener eller ikke.

  4. Før du bestiller lenestolen, foreslår vi å utføre en grundig tilgjengelighetskontroll. Dette hjelper til med å sikre at lenestolen vil passe gjennom dørene og gangene når den kommer. Du finner trinnvise instruksjoner her.

Niclas Olsson

Niclas Olsson

Niclas en auktoritet inom heminredning och produktkunskap - en sann visionär som förenar estetik och funktion på ett unikt sätt. Hans förmåga att kombinera olika stilar och skapa harmoni har gjort honom till en eftertraktad rådgivare. Med magnetisk närvaro och gedigen kunskap inspirerar han andra att skapa vackra och funktionella hem. Hans expertis sträcker sig över olika projekt, och hans råd ses som guldstandard inom branschen.