Hvordan rense en pelspledd?
February 15th, 2024 - By Niclas Olsson

Hvordan rense en pelspledd?

Syntetiske fibre, som for eksempel akryl eller polyester, er laget for å etterligne ekte pels og kan vanligvis vaskes, selv om de er varmefølsomme.

Jeg beklager å måtte si dette, men det koselige teppet du har kost deg med på sofaen din, er sannsynligvis skittent. Ta bare et øyeblikk til å tenke på alle de grove tingene det kommer i kontakt med daglig: kjæledyrshår, matrester, sølt drikke, husholdningsstøv, kroppsoljer, hårprodukter.

Mengden skitt som kan samle seg i foldene på ditt favoritteppe er imponerende. Uavhengig av om det er vektet, elektrisk, ull, fuskepels eller fleece, bør teppene dine rengjøres fra tid til annen.

Så plukk dem opp fra sofaen, sengen og alle andre steder: Her er nøyaktig hvordan du vasker tepper i hjemmet ditt.

Se alle våre pelspledd.

Hvordan vaske et fuskepelsteppe

Fuskepelstepper er vanligvis laget av syntetiske fibre, som akryl og polyester, som kan vaskes ganske enkelt, i motsetning til deres delikate kolleger.

Sjekk først merket på teppet ditt. Noen anbefaler kun renseri. Imidlertid kan mange fuskepelstepper vaskes hjemme ved å bruke følgende metode.

Plasser teppet i vaskemaskinen og kjør en kald, delikat syklus med ditt vanlige vaskemiddel. Hvis vaskemaskinen din ikke har et skånsomt alternativ, bruk den laveste sentrifugeinnstillingen.

Unngå klorblekemiddel, og hopp over tøymyknere. Lufttørk teppet på stativ eller klessnor. Rist for å lufte fuskepelsen når den er tørr.

Hvis materialet virker mattet, børst tepper i fuskepels i alle retninger med en kjæledyrsslicker børste eller bred tannkam. Ikke bruk strykejern.

Håndvasket fuskepelsteppe

Å håndvaske er alltid den mest anbefalte og sikreste metoden for rengjøring av fuskepelsteppe.

Trinn 1: Legg til en liten mengde ull Shampoo i en bøtte eller vask fylt med kaldt vann.

Trinn 2: Senk plagget ned i vannet og rør forsiktig for å jevnt fordele såpen. La det bløtlegge i opptil 30 minutter.

Trinn 3: Skyll grundig ved å la kaldt vann renne gjennom plagget til vannet ikke lenger er såpeaktig. Unngå å vri plagget. I stedet, press forsiktig vannet ut av plagget.

Slik tørker du pelstepper

Legg fuskepelsgjenstanden flatt i sin naturlige form på et tørkestativ eller heng den opp for å tørke. Unngå å bruke tørketrommel, da varmen kan føre til at de syntetiske fibrene vrir seg eller smelter.

Bruk en bredtannet kam eller stålbørste for å løsne og børste forsiktig gjennom fuskepelsen etter behov.

For å fjerne rynker og gi plagget en oppfriskning, anbefales det å bruke damp for det beste og sikreste resultatet. Hvis du ikke har en dampmaskin, kan du bruke et strykejern med dampfunksjon ved å sveve det over plagget.

Niclas Olsson

Niclas Olsson

Niclas en auktoritet inom heminredning och produktkunskap - en sann visionär som förenar estetik och funktion på ett unikt sätt. Hans förmåga att kombinera olika stilar och skapa harmoni har gjort honom till en eftertraktad rådgivare. Med magnetisk närvaro och gedigen kunskap inspirerar han andra att skapa vackra och funktionella hem. Hans expertis sträcker sig över olika projekt, och hans råd ses som guldstandard inom branschen.