vinglas
January 23rd, 2024 - By Niclas Olsson

Hvor mange glass vin kan du få ut av en flaske?

En av de vanligste spørsmålene om vin er hvor mange glass vin du kan få ut av en flaske. Svaret på dette kan være rett frem, men det er flere faktorer å ta hensyn til som kan påvirke resultatet.

I de fleste tilfeller, med en standard flaskestørrelse og en vanlig porsjon, bør du få rundt 5 glass vin ut av en flaske. En typisk flaske vin på 750 ml fyller 4-5 vinglass, mens den vanlige vinservicen du får på en restaurant vanligvis er rundt 5 enheter.

Størrelsen på porsjonen kan imidlertid endre seg basert på vintypen du drikker. Hvis vinen du drikker har høyere alkoholinnhold, er det stor sannsynlighet for at porsjonen din vil være nærmere 4 enheter i stedet for 5. Disse er typiske standarder når du besøker en restaurant. Hvor mye vin du heller i glasset hjemme vil sannsynligvis være litt mer enn hva du ville fått på en restaurant, fordi du ikke driver med salg av vin, men heller nytelse av den.

Så hvis du ønsker å helle deg et 8-10 enhet glass vin og nyte det, må du huske at du ikke vil få 5 glass vin ut av en standard flaske. Vær forsiktig så du ikke går tom for vin hvis du har gjester og heller litt mer enn vanlig.

Hvilke forskjellige størrelser finnes det på vinflasker?

En standard vinflaske er 750 ml, men det betyr ikke at det er den eneste størrelsen du kan kjøpe.

Å kjøpe en større flaske vin vil selvfølgelig gi deg muligheten til å helle flere glass, så la oss se på de ulike størrelsene på vinflasker og hvor mange glass du kan få ut av dem med en standard porsjon.

  • Piccolo eller Split-flaske: Denne flasken er 187,5 ml og brukes vanligvis for en enkelt servering av Champagne. Denne flasken inneholder litt over 6 væskeenheter og gir en god størrelse på enkeltporsjon.

  • Demi- eller Halvflaske: Denne flasken er nøyaktig halvparten av en standard vinflaske på 375 ml, som vil gi deg omtrent 2,5 glass vin med en standardporsjon.

  • Standardflaske: En standard vinflaske er på 750 ml og vil gi deg omtrent 5 glass vin.

  • Magnumflaske: En magnumflaske vin er på 1,5 liter, så du vil kunne få rundt 10 glass vin fra denne flasken.

  • Dobbelt Magnumflaske: En dobbelt magnum er dobbelt så stor som en magnumflaske, på 3 liter, som vil gi deg omtrent 20 glass vin.

 

Niclas Olsson

Niclas Olsson

Niclas en auktoritet inom heminredning och produktkunskap - en sann visionär som förenar estetik och funktion på ett unikt sätt. Hans förmåga att kombinera olika stilar och skapa harmoni har gjort honom till en eftertraktad rådgivare. Med magnetisk närvaro och gedigen kunskap inspirerar han andra att skapa vackra och funktionella hem. Hans expertis sträcker sig över olika projekt, och hans råd ses som guldstandard inom branschen.