Hva er rotting hagemøbler
March 1st, 2024 - By Niclas Olsson

Hva er rotting hagemøbler?

Rotting er et populært materiale når det gjelder hagemøbler, og det er ikke overraskende med tanke på dets naturlige skjønnhet og allsidighet. Men hva er egentlig rotting, og hvordan kan du ta vare på og velge de beste rotting hagemøblene for din uteplass?

Se våra utemøbler.

Hva er rotting?

Rotting refererer til materialet som er laget av plantefibre, vanligvis fra rattanpalmens stamme. Det er to hovedtyper av rotting som brukes i hagemøbler: naturrotting (eller ekte rotting) og kunstrotting, exempelvis Marbella karmstol i kunstrotting.

  1. Naturrotting (Ekte Rotting): Dette er laget av naturlige plantefibre og gir et autentisk og unikt utseende. Naturrotting er kjent for sin varme, tekstur og håndverksmessige appell.

  2. Kunstrotting: Laget av syntetiske materialer, vanligvis plast eller resin. Kunstrotting er mer værbestandig og krever mindre vedlikehold, men mangler noen ganger den naturlige sjarmen til ekte rotting.

Hvordan tar du vare på rotting?

Å ta vare på rotting hagemøbler er en relativt enkel prosess:

Rengjøring: Bruk en myk børste eller klut dyppet i mildt såpevann for å tørke av overflaten. Unngå sterke kjemikalier som kan skade fibrene.

Beskytt mot solen: Selv om rotting tåler solen godt, kan det over tid falme. Plasser møblene i delvis skygge eller bruk puter og parasoller for å beskytte dem.

Unngå fuktighet: Mens rotting er naturlig motstandsdyktig mot fuktighet, er det best å unngå langvarig eksponering for regn eller våte forhold.

Oppbevaring om vinteren: Enten du velger å dekke møblene eller lagre dem innendørs om vinteren, vil begge tiltak bidra til å forlenge levetiden.

Hvordan velge rotting hagemøbler?

Å velge riktige hagemøbler krever noen vurderinger:

  1. Stil og design: Rottingmøbler kommer i ulike stiler, fra klassisk til moderne. Velg en stil som komplementerer din utendørs estetikk.

  2. Materiale: Vurder om du vil ha ekte rotting for sin autentisitet eller kunstrotting for en mer vedlikeholdsvennlig løsning.

  3. Komfort: Test sittekomforten. Legg til puter for ekstra støtte og komfort.

  4. Vedlikehold: Vurder hvor mye vedlikehold du er villig til å gjøre. Kunstrotting krever mindre pleie, men ekte rotting gir en unik appell.

  5. Budsjett: Sett et budsjett og utforsk alternativene innenfor den prisklassen.

Niclas Olsson

Niclas Olsson

Niclas en auktoritet inom heminredning och produktkunskap - en sann visionär som förenar estetik och funktion på ett unikt sätt. Hans förmåga att kombinera olika stilar och skapa harmoni har gjort honom till en eftertraktad rådgivare. Med magnetisk närvaro och gedigen kunskap inspirerar han andra att skapa vackra och funktionella hem. Hans expertis sträcker sig över olika projekt, och hans råd ses som guldstandard inom branschen.