Hva er forskjellen på parfyme og eau de toilette?
April 2nd, 2024 - By Niclas Olsson

Hva er forskjellen på parfyme og eau de toilette?

Dufter kommer i ulike styrker. Noen dufter er lette og forsvinner raskt fra huden, mens andre varer lenger. Som hovedregel deles dufter inn i parfyme (eau de parfume), eau de toilette og eau de cologne.

Eau de Parfume

Dette er betegnelsen på de sterkeste duftene. Parfyme inneholder en større andel duftoljer enn de andre duftvariantene. Derfor er prisen også som regel høyere for parfyme.


Den store fordelen med parfyme er at duften holder seg lenge på huden, og duften er ofte inndelt i flere duftnoter, som betyr at den endrer seg litt over tid mens den er på huden.

Dette kalles ofte toppnoter, hjertenoter og basenoter. Parfyme holder seg ofte på huden i 5–12 timer, og rekker som regel hele dagen.

Eau de toilette

Eau de toilette har en lavere konsentrasjon av duftoljer enn parfyme. Disse duftene føles derfor lettere og mer flyktige enn ekte parfyme. Hjertenoten utvikles raskere og prisen er rimeligere.

Disse duftene er ofte perfekte til bruk på dagtid, mens parfyme er favorittvalget når du skal ut på kvelden. Eau de toilette holder seg på huden i 4–6 timer og må derfor friskes opp ofte.

Eau de cologne

Eau de cologne er enda lettere og tynnere konsentrert. Disse duftene er perfekte for unge jenter. Duften varer i 1–2 timer, og trenger jevnlig oppfrisking.

Samtidig er dette et rimelig alternativ, slik at man kan ha mange varianter i skap og skuffer.

Niclas Olsson

Niclas Olsson

Niclas en auktoritet inom heminredning och produktkunskap - en sann visionär som förenar estetik och funktion på ett unikt sätt. Hans förmåga att kombinera olika stilar och skapa harmoni har gjort honom till en eftertraktad rådgivare. Med magnetisk närvaro och gedigen kunskap inspirerar han andra att skapa vackra och funktionella hem. Hans expertis sträcker sig över olika projekt, och hans råd ses som guldstandard inom branschen.