Hva er divan
March 1st, 2024 - By Niclas Olsson

Hva er divan?

En divan – et ord som noen ganger forveksles med andre møbeltermer som hvilesofa, dagseng eller ottoman. Så, hva karakteriserer egentlig en divan, og hva skiller den fra andra möbler som sjeselong? La oss bryte det ned.

Hva definerer en divan?

En divan er en sofa som har et åpent avsluttende ryggstøtte på selve divan modulen. Det adskiller seg fra en sjeselongsoffa, som også har et åpent avsluttende ryggstøtte, men med armstøtte på sjeselong delen.

Uttrykket "sjeselong" kommer fra den franske "chaise longue," som betyr lang stol. Sofaer med sjeselong er kort sagt en slags vilsoffa som gir nok lengde til å strekke ut bena.

Hvorfor velge en divan?

En av de mest tiltalende egenskapene ved en divan er muligheten den gir for avslapning og komfort. Med det åpne avsluttende ryggstøttet blir divanen et ideelt sted å legge seg ned, stramme ut, og nyte litt rolig tid. Det gir en elegant touch til stuen samtidig som det gir en funksjonell fordel.

Se vårt utvalg på divansofaer

Tips for å velge riktig divan for ditt hjem

  1. Mål plassen din: Før du velger en divan, mål plassen der den skal plasseres. Dette hjelper deg med å finne riktig størrelse og unngå at møblene blir for store eller små for rommet.

  2. Stil og design: Vurder den overordnede stilen og designet på divanen. Velg noe som passer til din eksisterende innredning og gir en harmonisk følelse til rommet.

  3. Funksjonalitet: Tenk på hvordan du vil bruke divanen. Vil du bruke den som en avslapningsplass, et sted å strekke ut, eller som en ekstra sitteplass? Velg basert på dine behov.

  4. Komfort: Test komforten. Sitt eller ligg på divanen for å sikre at den gir riktig støtte og er behagelig. Et møbel du kan slappe av på er nøkkelen til en fornøyd eier.

  5. Materialer og farger: Velg materialer og farger som passer til din personlige smak og det eksisterende fargeskjemaet i rommet.

Niclas Olsson

Niclas Olsson

Niclas en auktoritet inom heminredning och produktkunskap - en sann visionär som förenar estetik och funktion på ett unikt sätt. Hans förmåga att kombinera olika stilar och skapa harmoni har gjort honom till en eftertraktad rådgivare. Med magnetisk närvaro och gedigen kunskap inspirerar han andra att skapa vackra och funktionella hem. Hans expertis sträcker sig över olika projekt, och hans råd ses som guldstandard inom branschen.