Høyt sidebord: En guide til elegante og praktiske høydealternativer
March 1st, 2024 - By Niclas Olsson

Høyt sidebord: En guide til elegante og praktiske høydealternativer

Disse elegante møblene gir ikke bare et estetisk løft til interiøret, men gir også praktisk nytte i form av økt oppbevaringsplass og allsidighet.

Se alle våre småbord.

Så høyt sidebord skal du ha

Sofaavlastning

Velg et høyt sidebord som når opp til armlenet på sofaen for å bruke det som en praktisk avlastningsflate ved siden av sofaen. Dette gjør det enkelt å nå daglige gjenstander som bøker, fjernkontroller eller drikke når du sitter i sofaen. En høyde på 50-60 cm fungerer godt for denne bruken.

Nattbord

Hvis du planlegger å bruke det som et nattbord, velg et sidebord som er i nivå med høyden på sengen eller litt lavere. Dette skaper en enhetlig og estetisk tiltalende synkronisering mellom seng og bord. En høyde på 50-70 cm passer godt som nattbord.

Arbetsstasjon

For å bruke som en arbetsstasjon, spesielt ved siden av en stol eller lenestol, vurder et sidebord som er omtrent i høyde med albuen din når du sitter. Dette gjør det behagelig å bruke en bærbar datamaskin eller notatbok. En høyde på 60-70 cm gir en ideell arbeidshøyde.

Dekorativ høyde

Hvis du vil bruke sidebordet til å vise dekorative gjenstander som planter eller kunstverk, velg et som når øyehøyde. Dette gjør at gjenstandene kan sees og settes pris på på beste måte. En høyde på 120-150 cm gir en god visuell presentasjon.

Barnas høyde

For bruk i et barnerom, velg et sidebord i en passende høyde for å gi barna en enkel tilgjengelig overflate for lekene eller bøkene deres. En litt lavere høyde, for eksempel 40-50 cm, kan være mer barnvennlig og trygg.

Entrébruk

Hvis du planlegger å plassere sidebordet i inngangen for å skape en innbydende atmosfære, velg en høyde som er praktisk for rask tilgang. Det kan fungere som et sted å legge nøkler, post eller andre viktige ting når du kommer inn eller forlater huset. En høyde på 70-90 cm gir god funksjonalitet ved inngangen.

 

Niclas Olsson

Niclas Olsson

Niclas en auktoritet inom heminredning och produktkunskap - en sann visionär som förenar estetik och funktion på ett unikt sätt. Hans förmåga att kombinera olika stilar och skapa harmoni har gjort honom till en eftertraktad rådgivare. Med magnetisk närvaro och gedigen kunskap inspirerar han andra att skapa vackra och funktionella hem. Hans expertis sträcker sig över olika projekt, och hans råd ses som guldstandard inom branschen.