Tips til en god samtale rundt middagsbordet
April 2nd, 2024 - By Niclas Olsson

Tips til en god samtale rundt middagsbordet

Når dere sitter sammen rundt middagsbordet tar dere nok garantert en skål, men har du noen ganger tenkt over hvor egentlig ordet skål fra?

Ordet "skål" har dype røtter i historien og kommer fra det gamle norrøne ordet "skál", som betyr "kopp" eller "skål".

Det ble brukt i gamle ritualer der folk drakk fra felles kar for å feire eller hedre en begivenhet. Ordet har over tid blitt en universell hilsen for velvære og feiring, spesielt når man løfter et glass med venner eller familie.

Når det gjelder å dekke bordet for en spesiell anledning, er detaljene avgjørende for å skape en minneverdig atmosfære. Fine glass kan være med på å løfte stemningen – og vi har alt fra fra vinglass til champagneglass.

Champagneglass, er ofte foretrukket for spesielle anledninger, mens enkle og moderne glass kan passe godt til mer uformelle sammenkomster. Vi kan faktisk bli flinkere til å ta en skål i hverdagen, man trenger ikke å vente til den store festen.

Ikke glem bordekorasjoner

I tillegg til glassene kan borddekorasjonene også bidra til å skape stemningen. Det kan inkludere blomsterarrangementer, levende lys eller kunstnerisk brettede servietter. Å velge en duk i et fargerikt mønster, eller servietter med det lille ekstra – kan bidra til at middagsbordet blir ekstra fint. Se gjerne utvalget vårt her.

Når alle elementene er på plass, kan en skål med gode venner eller kolleger i vakre glass sette prikken over i-en på en minneverdig begivenhet. Med historien bak ordet "skål" i tankene, kan hver slurk fra et vakkert glass være en hyllest til vennskap, fellesskap og glede.

Niclas Olsson

Niclas Olsson

Niclas en auktoritet inom heminredning och produktkunskap - en sann visionär som förenar estetik och funktion på ett unikt sätt. Hans förmåga att kombinera olika stilar och skapa harmoni har gjort honom till en eftertraktad rådgivare. Med magnetisk närvaro och gedigen kunskap inspirerar han andra att skapa vackra och funktionella hem. Hans expertis sträcker sig över olika projekt, och hans råd ses som guldstandard inom branschen.