Smarte måter å oppbevare hageredskaper og spare plass
March 4th, 2024 - By Niclas Olsson

Smarte måter å oppbevare hageredskaper og spare plass

Når været blir varmere, er det den perfekte tiden for hagearbeid eller plenpleie. Hvis du har en skur full av nødvendige verktøy, trenger du måter å lagre hageredskaper på og spare plass.

Enten det er gressklippere og river eller de beste beskjæringssaksene, tar hageredskaper opp verdifull plass i skuret ditt. Å organisere og lagre dem riktig vil ikke bare frigjøre plass, men beskytte verktøyene mot rust og holde dem i god stand.

Viktigst av alt sparer det deg tid (og bryderi!) med å rote gjennom en haug med utstyr for å finne riktig verktøy.

I tillegg får du en mer presentabel og attraktiv skur – bare unngå å lagre disse tingene du aldri bør oppbevare i skuret.

Smarte måter å oppbevare hageredskaper - Oppbevaringsløsninger

Veggmontert stativ

Hvis du har et fjell av verktøy dumpet på skulvet, eller begrenset lagringsplass, er et veggmontert stativ et utmerket alternativ. Ikke bare frigjør stativene dyrebar gulvplass, men de holder skuret ryddig og rotfritt.

Vanligvis er veggmonterte stativer robuste, industrielle stativer laget av stål. Disse er designet for å holde tunge gjenstander og leveres vanligvis med gummibelagte grep for å forhindre at verktøy sklir.

Dette er også en god måte å organisere verktøyene dine på, slik at du raskt kan se alt med et øyekast. Du kan finne stativer som kan holde opptil seks verktøy eller mer, avhengig av plassen din.

Henging på kroker bak døren

Hvis du ikke har egnete vegger, kan du enkelt henge kroker bak skurets dør eller til og med på en veranda.

Forsikre deg om at krokene er solide og sterke nok til å holde rake, spader eller andre langhåndtakverktøy.

En annen mulighet er å bruke kjettinger for å henge tyngre gjenstander som slanger, som kan være vanskelig å lagre. Igjen holder disse hagredskapene av bakken og koster heller ikke mye.

Verktøypeggvegg

En annen smart måte å lagre og vise hageredskaper på er en veggmontert peggbrett. Dette er spesielt nyttig for å lagre de mindre verktøyene som ofte "forsvinner" når du trenger dem.

Disse er raske å installere, værbestandige og leveres med kraftige krokpaneler. Alt fra raker, skovler og kost til mindre ting som dine favoritt hagehansker kan vises på en organisert måte.

Kiste for oppbevaring

Hvis du ikke vil vise verktøyene dine, er en oppbevaringskiste en smart måte å skjule dem på.

I tillegg er disse vanligvis værbestandige, slik at verktøyene dine ikke blir utsatt for rust eller skade over tid. En oppbevaringskiste er også låsbar for ekstra sikkerhet.

Oppbevaringskister finnes i mange størrelser, gallons og design for å passe din plass, og du kan til og med finne de som fungerer som sitteplasser hvis du har gjester eller arrangerer sommerhagefester.

Dessuten, hvis du ikke har et skur eller har begrenset plass, kan du plassere oppbevaringskister i bakgården eller på terrassen.

Disse vil ikke bare beskytte verktøyene dine mot skade, men de vil være en attraktiv del av utendørsinnredningen din.

Stående verktøy stativ

På samme måte, hvis du foretrekker å holde ting på bakkenivå, kan du alltids investere i et slankt, stående verktøystativ.

Disse stativene er designet for enkelt å sette inn rake, spader, kost eller annet langhåndtakverktøy uten å ta mye plass.

Siden de alle står oppreist, gjør et stående verktøystativ det enklere å organisere og få tilgang til hageredskaper. Du kan finne forskjellige stativer som passer til lagringsbehovene dine, med noen som kan romme opptil 40 verktøy, har hyller/lagringsrom eller passer pent i hjørner.

Lagring med trepaller

Trepaller har skutt i popularitet gjennom årene, takket være deres allsidighet. Med sin rustikke sjarm er det mange smarte måter å gjenbruke dem på.

Ved siden av å lage flotte plantekasser for vertikale hager, er paller også nyttige for lagring av hageredskaper.

Ta bare to trepaller, lag en improvisert "kasse" og plasser verktøyene dine inne i den. Du kan bruke paller for å organisere verktøy etter størrelse, type eller andre preferanser.

Dessuten er trepaller miljøvennlige og super allsidige, slik at du kan male dem, plassere dem hvor som helst og legge til din egen stil. Dette vil definitivt legge karakter til ethvert skur eller utendørsområde.

Niclas Olsson

Niclas Olsson

Niclas en auktoritet inom heminredning och produktkunskap - en sann visionär som förenar estetik och funktion på ett unikt sätt. Hans förmåga att kombinera olika stilar och skapa harmoni har gjort honom till en eftertraktad rådgivare. Med magnetisk närvaro och gedigen kunskap inspirerar han andra att skapa vackra och funktionella hem. Hans expertis sträcker sig över olika projekt, och hans råd ses som guldstandard inom branschen.