Slik tar du vare på ditt hagebord for lang levetid
March 4th, 2024 - By Niclas Olsson

Slik tar du vare på ditt hagebord for lang levetid

Når det gjelder å ivareta dine hagemøbler, spiller ordentlig pleie en kritisk rolle for å sikre at de forblir vakre, funksjonelle og i god stand over tid. Her er en omfattende guide for å sikre riktig pleie, avhengig av materialet ditt hagebord er laget av.

Rengjør hagemøblene dine

Trebord

Identifiser tretypen: Før du starter pleieprosessen, er det viktig å identifisere hvilken type tre ditt hagebord er laget av. Dette hjelper deg med å velge riktig olje eller beis for optimal beskyttelse.

Olje eller beis: Påfør regelmessig en egnet treolje eller beis. Dette beskytter ikke bare treet mot værpåkjenninger som sol og regn, men gir også en vakker finish som forbedrer treets naturlige skjønnhet.

Metallbord

Rustbeskyttelse: For metallbord er det avgjørende å bruke et egnet rustbeskyttelsesmiddel. Dette bør gjøres regelmessig for å forhindre dannelse av rust, spesielt i fuktige klima.

Maling: Etter påføring av rustbeskyttelse, kan du vurdere å male overflaten for ekstra beskyttelse og for å opprettholde metallets estetiske appell.

Plastbord

Unngå sterke kjemikalier: Plastbord er enkelt å ta vare på, men unngå sterke kjemikalier som kan påvirke plastens integritet.

Rengjøring med mild såpe: Rengjør plastbordet regelmessig med mild såpe og vann for å fjerne støv og smuss. Dette bidrar til å bevare plastens utseende.

Rengjøring

Bruk av myk børste: Når du rengjør hagebordet, bruk alltid en myk børste for å unngå riper eller skader på overflaten.

Unngå sterke kjemikalier: Unngå sterke kjemikalier som kan påvirke finishen på bordet.

Overdekning

Møbeldeksel: Dekk hagebordet med en egnet møbeldeksel når det ikke er i bruk. Dette beskytter mot solens UV-stråler, regn og snø som kan påvirke bordets tilstand.

Innendørs oppbevaring: Om mulig, oppbevar hagebordet innendørs, spesielt i vintermånedene, for å forlenge levetiden.

Sjekk festemidler

Inspeksjon av festemidler: Periodisk inspiser skruer, bolter og andre festemidler på hagebordet.

Stram festemidler: Stram løse skruer eller bolter etter behov for å opprettholde stabiliteten og integriteten til hagebordet.

Følg nøye produsentens pleieinstruksjoner og garantibetingelser for å sikre at dine hagemøbler forblir vakre og funksjonelle i lang tid fremover. Med regelmessig og riktig pleie vil hagebordet ditt være en pålitelig og estetisk tiltalende del av utemiljøet ditt.

Niclas Olsson

Niclas Olsson

Niclas en auktoritet inom heminredning och produktkunskap - en sann visionär som förenar estetik och funktion på ett unikt sätt. Hans förmåga att kombinera olika stilar och skapa harmoni har gjort honom till en eftertraktad rådgivare. Med magnetisk närvaro och gedigen kunskap inspirerar han andra att skapa vackra och funktionella hem. Hans expertis sträcker sig över olika projekt, och hans råd ses som guldstandard inom branschen.