Hvordan sy spisebrikker?
April 2nd, 2024 - By Niclas Olsson

Hvordan sy spisebrikker?

Spisebrikker er både fin dekorasjon og nyttig for å beskytte bordet mot søl. Det finnes mange ulike spisebrikker å få kjøpt, men det er både enkelt og morsomt å lage dem selv. Da får du også noe som er personlig og unikt.

Dette trenger du for å sy spisebrikker

Til spisebrikker trenger du:

  • Stoffbiter i ulike farger og mønstre

  • Vlieselin

  • Vatt

  • Skråbånd

  • En symaskin

Enkel spisebrikke

En enkel spisebrikke kan være laget av to stoffstykker med fyllvatt mellom og skråbånd rundt kantene.

Disse brikkene tar ikke lang tid å lage, og er et fint startprosjekt. Når du har lært teknikken, kan du kombinere flere stoffbiter for å lage spennende motiver.

Da syr du sammen de ulike bitene først, før legger fyllvatt mellom forsiden og baksiden. Spisebrikker trenger ikke å være firkantet. Du kan fritt leke med farger og former.

Quiltet spisebrikke

Vil du at spisebrikken skal være ekstra fin, kan du quilte den. Da syr du først sammen spisebrikken. Deretter tegner du streker det det skal sys quiltesømmer. Bruk en tusj som går av i vask.

Start med å tegne en strek på skrå mellom hjørnene. Tegn deretter parallelle striper over resten av brikken og sy en søm langs hver strek. Det kan quiltes i avanserte mønstre.

Spisebrikker med applikasjoner

Du kan også sy på stoffbiter etterpå for å dekorere spisebrikkene dine. Da lager du først en brikke, før du lager former og figurer i et annet stoff til dekorasjonen.

Påfør vlieselin på baksiden av bitene som skal appliseres, og sy rundt stoffbitene for å feste dem til spisebrikken. Her er det fint å bruke en dekorsøm.

Niclas Olsson

Niclas Olsson

Niclas en auktoritet inom heminredning och produktkunskap - en sann visionär som förenar estetik och funktion på ett unikt sätt. Hans förmåga att kombinera olika stilar och skapa harmoni har gjort honom till en eftertraktad rådgivare. Med magnetisk närvaro och gedigen kunskap inspirerar han andra att skapa vackra och funktionella hem. Hans expertis sträcker sig över olika projekt, och hans råd ses som guldstandard inom branschen.