Hvordan smører man egentlig en kontorstol og andre møbler?
April 2nd, 2024 - By Niclas Olsson

Hvordan smører man egentlig en kontorstol og andre møbler?

Å smøre en kontorstol er en enkel prosess som kan bidra til å forlenge levetiden til stolen og sikre jevn og behagelig bevegelse. Følg instruksjonene under og du vil kunne smøre en kontorstol enkelt!

Fjern eventuelle hindringer og identifiser smørepunktene

Snu kontorstolen opp ned eller på siden for å få tilgang til understellet og hjulene. Fjern eventuelle synlige rusk eller smuss som kan hindre bevegelsen.

På mange kontorstoler er det typisk fire smørepunkter som trenger smøring. Det finnes oversikt over kontorstoler og hvordan de smøres.

Disse er vanligvis der stolens bevegelige deler møtes, som for eksempel ved sylinderen som støtter setet, i mekanismen som justerer høyden, og ved hjulaksene.

Påfør smøremiddel og beveg stolen

Bruk et egnet smøremiddel, for eksempel en silikonbasert smøring eller en allsidig smøringsspray.

Påfør smøremiddelet jevnt på de identifiserte smørepunktene. Pass på å ikke overdosere, da dette kan føre til søl og overspray.

Etter å ha påført smøremiddelet, beveg stolen frem og tilbake, og juster høyden flere ganger for å sikre at smøremiddelet fordeles jevnt og trenger inn i leddene og mekanismene.

Rengjør overskuddet og test stolen

Tørk av eventuelt overskudd av smøremiddel med en ren klut for å forhindre at smuss og støv fester seg til overflaten.

Test kontorstolen ved å sitte i den og justere høyden og rulle bekvemt rundt på den for å sikre at bevegelsen er jevn og uten hindringer.

Ved å følge disse enkle trinnene regelmessig, kan du bidra til å opprettholde kontorstolens funksjonalitet og komfort over tid.

Det anbefales å gjenta smøringen med jevne mellomrom for å sikre optimal ytelse.

Niclas Olsson

Niclas Olsson

Niclas en auktoritet inom heminredning och produktkunskap - en sann visionär som förenar estetik och funktion på ett unikt sätt. Hans förmåga att kombinera olika stilar och skapa harmoni har gjort honom till en eftertraktad rådgivare. Med magnetisk närvaro och gedigen kunskap inspirerar han andra att skapa vackra och funktionella hem. Hans expertis sträcker sig över olika projekt, och hans råd ses som guldstandard inom branschen.