hvor lenge holder parfyme seg - slik oppbevarer du parfyme
April 2nd, 2024 - By Niclas Olsson

hvor lenge holder parfyme seg - slik oppbevarer du parfyme

Parfyme kan være kostbart, og da er det viktig at ingenting går til spille. Har du mange ulike parfymer, til ulike anledninger, kan noen flasker bli stående lenger enn andre.

Da gjelder det å finne den ideelle plasseringen for yndlingsduftene dine. Alt går ut på dato, men akkurat når det kommer til parfyme, kan du forlenge holdbarheten ved å oppbevare flaskene riktig.

Den vanligste feilen

En av de vanligste feilene folk gjør, er å plassere parfymeflaskene på baderomshyllen eller på toalettbordet i soverommet. Men alle typer parfyme bør beskyttes mot lys og varme.

UV-stråling er parfymens verste fiende, derfor bør flaskene oppbevares på et sted der de ikke utsettes for sollys.

Riktig oppbevaring av parfyme

Parfyme trives på et mørkt og kjølig sted, litt som vin. Men ikke sett parfymen i kjøleskapet. Det holder at den er i skyggen, i et skap eller en skuff.

Alternativt kan de oppbevares i et skrin eller en eske, helt på et sted med forholdvis jevn temperatur.

Har du en vinkjeller, vil denne faktisk være et perfekt sted også for parfymen, men det blir kanskje litt mer kronglete å få tak i duften når du trenger den.

Ingenting varer evig

Selv med perfekt oppbevaring, vil parfyme miste duften sin etter en stund. Med mørk og kjølig oppbevaring kan en flaske stå i flere år.

Riktig oppbevaring er ekstra viktig for den parfymen du bruker sjelden, og som derfor blir stående lenge.

Parfyme som brukes daglig, og blir brukt opp innen uker eller måneder, kan stå lettere tilgjengelig.

Niclas Olsson

Niclas Olsson

Niclas en auktoritet inom heminredning och produktkunskap - en sann visionär som förenar estetik och funktion på ett unikt sätt. Hans förmåga att kombinera olika stilar och skapa harmoni har gjort honom till en eftertraktad rådgivare. Med magnetisk närvaro och gedigen kunskap inspirerar han andra att skapa vackra och funktionella hem. Hans expertis sträcker sig över olika projekt, och hans råd ses som guldstandard inom branschen.